TRBUŠNI PLES I DŽIPSI KING IZ NIŠ(A) ODUŠEVILI TURISTE !

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović tekst , kamera , montaža , you tube aleksinac biz , pritisnite „zaprati“ , subscribe

U okviru „Kulturnog leta “ , Centar za kulturu u Sokobanji organizovao je , u anfiteatru , ispred Muzeja veče za pamćenje , u kome su mogli da uživaju turisti iz cele Srbije koji , posebno , vole Romsku muziku .

Romske ili ciganske pesme izvoodio je „Naisus džipski orkestar“ iz NIš (a), po modelu “ O djila “ ili Sae e rome“ pevajući pesme Srbije , Madjarske , Rusije , Grčke , Bugarske , Španije .

Naisus džipsi orkestarˮ je etno orkestar formiran 2022. godine sa ciljem popularizacije romske muzike sa prostora Evrope,, a na repertoaru ovog sastava su i popularne melodije na jezicima pomenutih zemalja.

Orkestar svira u u akustičnom sastavu, što ga čini veoma prepoznatljivim u smislu toplog, relaksiranog zvuka. Ovaj muzički sastav čine Zoran Mihajlović (vokal i perkusije), Nikolina Ivković (vokal), Branko Vrbić (bas gitara i kontrabas), Ivana Bajdić (vokal), Dragan Stojiljković (gitara i prateći vokal), Milana Trujanović (violina) i Dimitrije Ivković (harmonika), a kao zvezda večeri nastupila je plesačica orijentalnog plesa Jelena Stojičić.

BONUS VIDEO : SNIMAK SA KONCERTA