JELA OD PAPRIKE – RUTEVAC KOD ALEKSINCA

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović novinar, kamera, montaža , you tube aleksinac biz , pritisnite „zaprati“ , subscribe

Za vikend je u selu Rutevcu kod Aleksinca održana dvodnevna manifestacija pod nazivom „Paprikijada“ . Ovo je 21 put da se ova tradicionalna manifestacija održava u moravskom i vrlo plodnom selu Rutevac .

Nakon obilaska parcela od strane stručnog žirija , prve tri nagrade dobile su žene . Za najkvalitetniju papriku prvo mesto je osvojila Sladjana Djordjević iz Vukašinovca , druga je bila Marija Marinković , takodje iz Vukašinovca , dok je treće mesto osvojila Suzana Cvetanović iz Jasenja .

Glavno takmičenje je bilo u kuvanju paprikaša , gde je učestvovalo 8 ekipa iz aleksinačke i ražanjske opštine

Najbolji paprikaš napravio je Mladen Milovanović , drugi je bio Aleksandar Grujić dok je treće mesto osvojio Djordje Mihajlović .

Na „21 Paprikijadi“ u Rutevcu organizovano je i takmičenje u pravljenju jela od paprike , zatim takmičenje u pravljenju ručnih radova na temu paprike dok su deca objavila svoje crteže na temu paprike .

U komkurenciji literarnih radova prvi je Andrej Marinković ,druga je Valentina Valisavljević dok je treći Andrej Stevanović .

Za najbolji štand ručnih radova izabran je štand Gordane Marinković ,

Na kraju druge večeri pevao je poznati pevač narodne muzike Darko Filipović .

Organizaor ove manifestacije bila je Mesna zajednica Rutevac uz pokroviteljstvo Opštine Aleksinac .

BONUS VIDEO : TV SUPER D+ NA PAPRIKIJADI U RUTEVCU sa izjavama sagovornika .