KOD ŽITKOVCA SUDAR 3 AUTOMOBILA , TROJE POVREDJENIH

Skoro isto ko i pre 14 dana, u ponoć između subote i nedelje, sudarili su se na “Moravskoj magistrali” tri automobila, a u sudaru su tri osobe povređene .

Oko ponoći između subote i nedelje, skoro na istovetan način kao pre dve sedmice i u ponoć, nedaleko od Aleksinca dogodio se srahovit sudar na takozvanoj “Moravskoj magistrali”. Nedaleko od Žitkovca, kako je saznala Politika, što je potvrđeno u aleksinačkoj policiji, iz do sada neutvrđenih razloga sudarili su se tri putička vozila – honda“, „folksvagen“ i „ford“, svi aleksinačkih registracionih oznaka. 

Kako nam je rečeno, vozač „honde“ rođen 1987.godine je najteže povređen i odmah je  transportovan u Univerzitetski klinički centar u Nišu, gde je zadržan na lečenju. U toj zdravstvenoj ustanovi je i mladić (rođen 2001.godine) koji je upravljao „folksvagenom“, ali on, prema informaciji dobijenoj u Informativnoj službi UKC-a ima nešto lake telesne povrede. Treći vozač, (rođen 1977.), koji je upravljao vozilom “ford”, zadobio je teške povrede i on je prebačen u Opštu bolnicu u Aleksincu, gde su dežurni lekari odlučili da ga zadrže na daljem lečenju i da ga ne transportuju u Niš. On je, iako je teško nastradao, u stabilnom stanju i komunikativan je, rečeno nam je u aleksinačkoj bolnici. 

Na mestu sudara uviđaj je izvršila saobraćajna policija, koja je u događaju obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu. Uviđaja je trajao više sati, skoro do zore juče ujutru, zbog čega je saobraćaj na ovom regionalnom putu bio u prekidu i između Aleksinca i Niša usmeravan lokalnim putevima i kroz sela u dolini Južne Morave. 

Pre 14 dana, na “Moravskoj magistrali”, kod sela Draževac, između Aleksinca i Niša, takođe u ponoć dogodio se četvorostruki sudar u kojem je povređeno pet osoba.

Izvor MUP , Politika